Get Adobe Flash player

Arxiu

Segueix-nos a

Segueix-nos a Facebook

Catalina Sureda destaca la gran tasca de l’ABADIB al 20 aniversari de la seva creació

 

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, ha assistit avui vespre a la celebració del 20 aniversari d’ABADIB (Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentaliestes de les Illes Balears), que s’ha celebrat al Monestir de La Real. La presidenta d’aquesta entitat Montserrat Puyol ha estat l’encarregada de presentar l’acte al que també ha participat el pare Amengual, qui ha recordat els orígens de la biblioteca de La Real, creada als anys 30 pel pare Munar i que ocupen avui les antigues dependències de l’abat. Montserrat Puyol, per la seva banda, ha destacat la tasca dels fundadors i de tots els qui els han succeït i ha fet alusió als plans de futur de l’entitat com el canvi de seu, la diversificació formativa, la posada en marxa de convenis amb bibliotecaris de d’altres comunitats i la defensa dels drets profesionals amb la creació del col·legi oficial. Així mateix ha recordat la gran feina duta a terme per l’actual directora insular, Catalina Sureda, gràcies a la qual es van poder aprovar al 2006 la llei d’arxius i patrimoni, i la de biblioteques. Catalina Sureda ha clos l’acte agraint la important tasca que desenvolupen i ha assegurat que l’ABADIB s’ha convertit en un referent en aquesta matèria. La directora insular ha recordat la gran aportació i ajuda de l’associació en l’elaboració de les lleis i confia en mantenir la mateixa col·laboració en el futur.

L’acte ha servit per retre homenatge a membres fundadors d’aquesta entitat, com Fausto Roldan, Virgili Paez i Margalida Rosselló als qui se’ls hi ha fet entrega d’un punt de llibre.

Els comentaris estan tancats.