Get Adobe Flash player

Arxiu

Segueix-nos a

Segueix-nos a Facebook

Comunicat – denúncia

 

La Junta directiva en funcions de l’Associació de Bibliotecaris Arxivers i Documentalistes de les Illes Balears (ABADIB) lamenta profundament la notícia que va aparèixer a la premsa dijous passat, 25 de febrer, referent a les còpies de documents de l’Ajuntament de Bunyola, que es van trobar tapades amb unes branques, aparentment, per cremar-les.

 

L’ABADIB vol denunciar públicament la falta de control i seguiment de la política arxivística i de la gestió documental de moltes administracions de la CAIB; especialment aquelles que no disposen de professionals qualificats que es dediquin als arxius i a la gestió documental, ja que aquests professionals saben ben bé que s’ha de fer en aquests casos, i el procés de com s’ha de dur a terme l’eliminació de les còpies i els documents que no s’han de conservar permanentment.

 

Així mateix, l’ABADIB vol reiterar l’incompliment sistemàtic de la Llei 15/2006, d’arxius i patrimoni documental de les Illes Balears; sobretot, per part de les administracions autonòmica i insulars, les quals, després de deu anys que el Parlament de les Illes Balears va aprovar aquesta Llei, aquestes administracions que tenen el deure legal de dirigir la política arxivística de la CAIB, romanen passives a l’hora d’aplicar els preceptes que marca la Llei d’arxius.

 

Font de la noticia:

 

http://ultimahora.es/noticias/part-forana/2016/02/25/178540/encuentran-bajo-unas-ramas-pino-junto-carretera-vieja-documentos-del-ajuntament.html

 

Els comentaris estan tancats.